Ducati komt (weer) met Panigale replica’s

Ducati heeft veel te vieren. Een WK-titel voor Pecco in de MotoGP na een fikse strijd tussen 3 Ducati teams, een zoveelste WK-titel bij de Superbikes voor Bautista en ook in de Supersport ging Bulega op zijn Panigale V2 met de titel aan de haal. Reden genoeg voor Replica bikes!

Nu is dat natuurlijk niets nieuws: vorig jaar pakte het merk immers ook al uit met replica Panigale’s van hun kampioenen. Om de waardevermindering toch een beetje te coveren, zien we dit jaar dus de prachtige ‘Giallo’ kleurstelling waarmee de fabrieksteams dit jaar een manche afwerkten.

Wat is er verder nog speciaal? Een handtekening van de rijder op de tank onder een laagje vernis, een gelimiteerde en genummerde oplage, speciale kroonplaten en zadels en uiteraard het kenmerkende racedesign voor 2024. Da’s niet alles, want deze Panigale V4 S’en worden uitgerust met een STM EVO SBK droge koppeling, Stylema R remklauwen, Akra uitlaten en ga zo maar door. Op de Bulega V2 wordt dat Öhlins vering, een akra en een Li-ion batterij, toch goed voor 5kg gewichtsvermindering tegenover de standaard V2. De Bulega V2 is gelimiteerd tot 111 stuks, de Bezecchi op 72 stuks, de andere oplagen variëren tot 263 exemplaren voor het Bagnaia-model.

Echte verzamelaarsobjecten dus, en dat wordt nog in de verf gezet met een speciale houten kist voor het transport en een certificaat van echtheid. Waar wacht je nog op: kopeuh!