Ducati komt met Panigale 959 ‘Corse’

De Amerikanen van Motorcycle.com hebben ontdekt dat Ducati binnenkort een Panigale 959 Corse zal presenteren. Dit kwam aan het licht via het papierwerk dat Ducati moet indienen om de motor te homologeren in de States.

Wat mogen we verwachten van zo’n 959 Corse? Uit het papierwerk blijkt dat er niets verandert aan de L-twin – dus nog steeds 158 paardjes bij 10.750 toeren – al zou het chassis wel een stevige upgrade kunnen krijgen. Als we even de analogie maken met de 848 EVO Corse uit 2013, dan zagen we daar een alu benzinetank, Öhlins vering i.p.v. Showa en grotere schijven vooraan. Op elektronisch vlak kreeg de 848 tractiecontrole en een quickshifter erbij, 2 snufjes die de kleine Panigale al heeft. Het zou dus kunnen dat het bochten-ABS en de wheeliecontrole van de 1299 nu ook zijn weg vindt naar de 959.

Zoals gebruikelijk, hoort bij een speciale editie ook een speciale kleurstelling. Die zal vermoedelijk wat zwart-witte vlakken met zich meebrengen, zoals bij alle voorgaande Corse-uitvoeringen en zoals je kan zien op bovenstaande afbeelding van de 848 EVO Corse.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd