Ducati komt met…elektrische scooter

Start de lachband alvast, want binnenkort rijden er Chinese elektroscootertjes rond met een Ducati-logo. Het merk uit Borgo Panigale sloot een licentie-overeenkomst met het Chinese VMoto dat binnenkort de SuperSoco CuX Special Edition Ducati zal uitbrengen.

Nope, dit is geen photoshop!

Ducatisti moeten absoluut geen schrik hebben: er worden in Italië vooralsnog geen Ducati-scooters gebouwd en eigenlijk gaat het hier om niets meer dan alle kledij, gadgets en speelgoed dat ook al enige jaren van een Ducati logo voorzien werd. VMoto kreeg gewoon een licentie en dus zullen bijvoorbeeld de paddockbrommers in het WSBK en MotoGP binnenkort ongetwijfeld van bij hun komen.

Uiteraard waren ze er in China wel heel blij mee, zo getuigt ook de reactie van managing director Charles Chen – bij zijn vrienden ook bekend als Charlie Sheene: “We zijn heel blij dat een premiummerk als Ducati zich wil associëren met onze elektrische voertuigen. Deze deal geeft Ducati fans de mogelijkheid om met hoogwaardige elektrische voertuigen te rijden en VMoto kan op die manier meer vertrouwen creëren bij de groeiende distributeurs in Europa.

VMoto’s hoofdkantoor zit in Australië maar de productie-afdeling zit in Nanjing. Daar worden niet enkel elektrische scooters gebouwd onder de namen VMoto, E-Max en Super Soco, maar het merk is ook OEM toeleverancier voor een hoop aantal andere merken. We durven bijna te wedden dat er dus ook al VMoto onderdelen in Ducati’s (en misschien ook wel andere Europese/Japanse merken) verwerkt zitten.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.