Ducati DesertX vs. Audi RS E-tron

Ducati heeft de nieuwe DesertX op spectaculaire wijze voorgesteld in Sardinië. Het bedrijf nodigde ook even de RS Q E-tron Dakarauto van moederhuis Audi uit en toonde meteen een matching kleurstelling. Op zich weinig nieuws voor een motor die al een eeuwigheid geleden werd voorgesteld, maar geniet vooral van het filmpje!

Het volledige persbericht:

Ducati en Audi samen in Sardinië met de DesertX en RS Q e-tron voor een speciaal evenement
Internationaal debuut voor de DesertX en RS Q e-tron, samen in off-road met Danilo Petrucci en de officiële Audi-coureurs waaronder Stéphane Peterhansel en Carlos SainzOm deze samenwerking te vieren, heeft het Centro Stile Ducati een speciale livery ontworpen voor de DesertX, geïnspireerd op die van de Audi RS Q e-tron

De nieuwe DesertX zal vanaf eind mei bij de Europese dealers verkrijgbaar zijn, ook in een aangepaste versie voor houders van een A2-rijbewijs

Olbia / Borgo Panigale, Bologna, 4 mei 2022 – De meest verwachte motorfiets van 2022 en het verrassende rally prototype ontmoetten elkaar op Sardinië voor een speciaal evenement georganiseerd in samenwerking door Ducati en Audi. De nieuwe Ducati DesertX en de Audi RS Q e-tron stonden centraal tijdens de eerste test voorbehouden aan de internationale media, die ook konden rekenen op de aanwezigheid van Danilo Petrucci, winnaar van een etappe van de Dakar 2022, en de officiële Audi coureurs/co-coureurs Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger, Carlos Sainz en Lucas Cruz.

Om dit evenement te vieren heeft het Centro Stile Ducati een exclusieve livery gecreëerd voor de DesertX geïnspireerd op die van de RS Q e-tron. Deze speciale motorfiets werd bestuurd door Petrucci, die een show opvoerde samen met het Sainz / Cruz duo op een technische off-road baan ( hier de link naar de video).

Andrea Ferraresi, Centro Stile Ducati Directeur: “Toen we de RS Q e-tron voor het eerst zagen, konden we niet anders dan ons hem voor te stellen in actie tussen de duinen en rotsen samen met de DesertX. Dit evenement gaf ons de mogelijkheid om dat te doen en daarom hebben we besloten om een exclusieve livery te creëren, geïnspireerd door de kleuren en graphics van het Audi prototype. Auto’s en motorfietsen samen off-road zien is echt een geweldig spektakel. De samenwerking tussen de twee merken en tussen hun respectieve Style Centres is sterk en belangrijk”.

De DesertX is het model waarmee de motorfietsfabrikant uit Borgo Panigale het middenklasse-endurosegment betreedt. De motor is ontworpen om de meest veeleisende off-road te trotseren en om deze reden is hij uitgerust met een 21″ voorwiel, 18″ achterwiel, lange veerwegen en een ruime bodemvrijheid. Aangedreven door de 11° Testastretta motor, garandeert de DesertX een comfortabele, gemakkelijke en veilige rit op elk type traject dankzij de aandacht die is besteed aan ergonomie, zorgvuldige aerodynamische studie en geavanceerde technologische apparatuur.
De veiligheid en prestaties van het nieuwe Ducati model worden ook gegarandeerd door de elektronische systemen, die het neusje van de zalm zijn op het gebied van rijassistentie. Er zijn 6 Riding Modes beschikbaar op de DesertX (twee daarvan zijn bedoeld voor off-road gebruik: Enduro en Rally), en ze werken in combinatie met de 4 Power Modes die het vermogen en het reactievermogen van het motorblok aanpassen.
De complete Ducati DesertX pers kit is beschikbaar op deze link.

De RS Q e-tron is Audi’s rallyprototype voor de woestijn en belichaamt de zuiverste efficiëntie. De innovatieve elektrische aandrijving met hoogspanningsbatterijen en energieomzetter verlegt de grenzen van wat mogelijk is. De RS Q e-tron maakte afgelopen januari zijn debuut in de Dakar Rally van 2022 en maakte indruk met vier etappeoverwinningen, terwijl hij in maart zijn eerste eindoverwinning behaalde in de Abu Dhabi Desert Challenge. Audi fabrieksrijder Carlos Sainzonderstreepte het belang van het model voor het autosportprogramma van de Duitse fabrikant: “Wat Audi met dit concept heeft bereikt, is technisch uniek en een echt voordeel voor ons coureurs. Het evenement in Sardinië was geweldig om de voordelen van de elektrische aandrijving over te brengen. Alle media waren onder de indruk”.

Sainz, Petrucci en alle Audi coureurs werden enthousiast begroet door de pers tijdens dit evenement wat de geweldige band en constante samenwerking tussen Ducati en Audi bevestigde.

De nieuwe DesertX, die sinds zijn presentatie een opmerkelijk succes is geworden, zal in de loop van de maand juni te ontdekken zijn bij de dealers in het Ducati netwerk in de Benelux. Het nieuwe model is ook beschikbaar in een 35kW uitvoering voor A2 rijbewijshouders.

De tijd is gekomen voor motorrijders om hun wildste reisdromen waar te maken.

#DesertX #DreamWilder