Ducati 2017 Teamvoorstelling (Photogallery)

Terwijl in België alle aandacht gericht was op het Salon, stelde Ducati het 2017 MotoGP team voor. Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo zullen het merk uit Bologna vertegenwoordigen en hoewel de winglets verdwijnen, is het kuipwerk van de Desmosedici iets om in de gaten te houden.

Ze maken er bij Ducati geen geheim van dat ze niet blij zijn met de ban van de winglets. CEO Claudio Domenicale en Ducati Corse baas Gigi Dall’Igna lieten beiden duidelijk blijken dat ze deze maatregel idioot vinden en dat het volgens hen veiliger zou zijn om de motoren uit te rusten met winglets. Dankzij deze vleugels krijgen de motoren een betere grip vooraan, wat volgens de heren van Ducati belangrijker is dan een mogelijk letsel bij een crash.

Dat terzijde wisten ze ook te melden dat de look van de Desmosedici nog niet vaststond en dat er nog aërodynamische wijzigingen aan het kuipwerk mogelijk zijn na de eerste tests. Hetzelfde verhaal dat we eerder bij Yamaha hoorden. We rekenen er dus op dat we pas in Qatar de definitieve machines voor 2017 te zien krijgen. Tot die tijd kan u al genieten van onderstaande foto’s, met o.a. een Jorge Lorenzo die voor het eerst een rood pakje aantrok.