Distinguished Gentlemen’s Ride op 30 september

Op 30 september zullen wereldwijd weer meer dan 120.000 mannen hun mooiste pak aantrekken, stropdas strikken en hun vintage of retromotor uit de garage halen voor de ‘Distinguished Gentlemen’s Ride’.

De ‘Distinguished Gentlemen’s Ride’ is niet alleen een leuke jaarlijkse traditie geworden, de organisatie wil hiermee ook wereldwijd de aandacht vestigen op gezondheidsproblemen bij mannen, en dan vooral prostaatkanker en psychische problemen.

Het event werd in 2012 opgericht door Mark Hawwa in Sydney. De inspiratie kwam van de Don Draper, het hoofdpersonage uit de Amerikaanse serie Mad Men die, altijd stijlvol in pak gekleed, in een bepaalde scene op een motor gaat zitten. Die eerste ride bracht meteen 2500 motorrijders in 64 steden op de baan. Vorig jaar reden er 94000 motorrijders in 92 landen mee en werd er zo maar even 4,5 miljoen dollar ingezameld.

Ook in België doen een aantal steden mee aan deze 7de editie van de ‘Distinguished Gentlemen’s Ride’. In Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Luik, Namen en Roeselare kan je op 30 september mannen in pak op vintage motoren tegenkomen. Zin om zelf ook mee te rijden en geld in te zamelen? Neem dan een kijkje op de website van ‘Distinguished Gentlemen’s Ride‘.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.