Dieven verwoesten elektrische Erzberg Rodeo droom

De Britse Dakar-racer en wereldreiziger Lyndon Poskitt deed vanmiddag een emotionele oproep op sociale media. Onderweg naar de Erzberg Rodeo werd er ingebroken in zijn bestelwagen. Daarbij gingen de dieven aan de haal met onder andere 2 elektrische enduro motoren van Alta Motors.

Vanmiddag verschenen op allerlei sociale media plots verontrustende berichten van Lyndon Poskitt. De wereldreiziger/rallyerijder en 2-voudig Malle Moto-podiumrijder in de Dakar liet weten dat er ingebroken werd in zijn bestelwagen. Op weg naar de Erzberg Rodeo, waar hij samen met Ty Tremaine zou deelnemen met 2 elektrische Alta motoren, was hij gestopt voor de lunch op de M1 op weg naar de ferry in Calais. Op nog geen 10 minuten tijd werd daar zijn bestelwagen vakkundig leeggemaakt. De dieven gingen daarbij aan de haal met de volledige uitrusting voor de Erzberg Rodeo: 2 Alta elektrische enduro motoren, 2 honda generatoren, Lyndon’s volledige uitrusting, een flightcase met videoapparatuur, een macbook pro en een drone. De inbraak moet goed gepland zijn. De inbrekers wisten perfect wat er te halen viel en ze gingen op heel korte tijd met de hele inhoud van de bestelwagen aan de haal.

De politie is bezig met de zaak, en ook de beelden van de bewakingsvideo’s op de parking werden al opgevraagd. Het gestolen materiaal, en dan vooral de motoren, zijn redelijk uniek. Het zijn de enige 2 Alta motoren in de UK. Uit beeldmateriaal van Lyndon zelf lijkt het erop dat de inbrekers een witte Ford Transit Custom gebruikten. Op de foto is te zien hoe de witte bestelwagen niet helemaal in de parkeerplaats staat, waarschijnlijk om ruimte te creëren om te werk te gaan.

Poskitt heeft ondertussen een beloning van 5000£ uitgevaardigd voor de gouden tip. Hij hoopt daarmee toch nog op tijd zijn materiaal terug te krijgen om te kunnen deelnemen aan de Erzberg Rodeo die donderdag van start gaat.

SHARE!!! ? I’ve had my van broken into Harlow, UK, M11 J7 and everything stolen on the way to Erzberg. 2 Alta Motors bikes, gear, 2 new Honda generators, tools, spares all our camera gear, laptop etc etc. To say this has ruined my day and my Erzberg is an understatement. We were stopped for 20 mins for lunch. Please please share, I’m working with the police now but feel it needs more power, get on it please, i just want everything back. ? ???Adventure-Spec #adventurespec#Abrfabrications Akrapovic Exhaust System #akrapovic ALPINESTARS #alpinestarsAriete #arieteAttwater GroupBikers Jersey CTi Knee Braces #teamctiDDC Racing #runddc Enduristan #enduristan #whereveryouride#hundredacreKonflict MotorsportsLeatt Protectives #LeattMichelin Motorcycle #teammichelinMotion Pro, Inc. #motionproMoto-Master Brake Systems #motomasterbrakes Motominded LLC #motomindedMOTOREX – Oil of Switzerland MOTOREX Powersports #MOTOREX100MX1West #MX1West Nova Racing@blunt2755 #bluntforceproducts#prosealracing#RenazcoRacingseatsShoei Helmets UK Speed Couriers Woody's Wheel Works

Geplaatst door Lyndon Poskitt Racing op maandag 28 mei 2018

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.