De nieuwe KTM SuperDuke is…een prototype?

Naarmate we dichter bij de EICMA komen, krijgen we meer teaserfilmpjes. Zo ook van de KTM Super Duke die aan een vernieuwing toe is, al zien we in het filmpje enkel maar een prototype.

Het is zo klaar als een klontje dat KTM op de EICMA zal uitpakken met een nieuwe Super Duke. Het productiemodel werd al verschillende keren gespot tijdens tests en ook de technische details zijn al redelijk bekend. Zo weten we dat de motor voorzien zal zijn van Brembo Stylema remmen en dat de framegeometrie afgekeken is van KTM’s eigen RC8.

Het houdt de Oostenrijkers niet tegen om keer op keer ook een prototype te bouwen dat weergeeft hoe hun motoren eruit zouden zien als we niet gebonden waren aan belachelijke zaken zoals ‘Euronormen’, ‘Wetgeving’ of ‘Verkeerkeersregels’. De nieuwste Super Duke is geen uitzondering, en dat zien we ook in dit filmpje:

Extra aerodynamisch kuipwerk met vleugeltjes i.p.v. een koplamp, een kont die zo scherp is als een pas geslepen potlood, slick bandjes, een open Auspuff en ga zo maar verder. KTM heeft er duidelijk weer alles aan gedaan om show te verkopen, al vragen we ons toch af of je zo geen afbreuk doet aan het ‘gewone’ productiemodel. We denken dat de Super Duke het sowieso al een stuk moeilijker zal krijgen door de presentatie van de recente Kawa Z H2 en Duc Streetfighter, dus nu is het vooral afwachten op de pk-cijfers en koppelcurves.

Ohja, en het prijskaartje uiteraard.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.