De comeback van het BK Wegrace!

Afgelopen weekend kwam de racewereld opnieuw tot leven. Nee, ik heb het niet op één of ander exotisch GP-circuit, maar wel op ons eigen Zolder.

We gaan hier niet voorbarig beweren dat de coronacrisis getemd is, maar vorig weekeinde konden racers en (een beperkt aantal racefans hun hartje weer ophalen. Na een onderbreking van dik een jaar, stond de omloop van Terlaemen volledig in het teken van het BK met manches van de Superbikes, Supersport, Belgian Twin Trophy, CB500 cup, Supersport 300 en Van Zon Sprint races.

Klein wereldje, grootste prestaties

Usual suspects als Yan Ancia, Sander Claessen en Denny Lannoo (Delta Motors Turnhout), Wouter Aelterman, Charl Van Gysel, en Nicky de Wit konden zich meten met de bloedsnelle S 1000 RR’s van IDM rijders Pepijn Bijsterbosch en Jan Mohr naast tal van andere nationale en internationale toppers. Maar ook in de kleinere klassen was er spektakel, met name bij de twins. We kregen een bonte mix van Aprilia RS660’s, Yamaha R3 supersports, Honda CB500’s en andere tweecilinders te zien, waarbij we graag opnieuw vermelding maken van de prestaties van de jongens bij Delta Motors, Benjamin Vanacker en een ongelukkige Dries Desender in de CB500-cup en het jonge 300 geweld met Levi Badie, Jef van Calster, Ferre Fleerackers en Troy Carpels.

Hoewel het aantal toeschouwers beperkt werd, spreken organisatoren Motorsport Vlaanderen, Motorsportschool Zolder en K.A.M.V. Mortsel van een geslaagde comeback van de racerij en we kijken dan ook met veel plezier uit naar de volgende BK Manche begin juli op de Nürburgring. De volledige uitslagen van de races in Zolder vind je hier terug.

Hieronder ook nog de fotogalerij, met dank aan Luc Vervoort van actiefoto.eu, de huisfotograaf in Zolder.