De Black Knights op weg naar de S1GP 2023

De nieuwe rekruten van de Black Knights, Romain Kaivers en Romeo Fiorentino, staan klaar voor het startschot voor het 2023 Wereld Kampioenschap Supermoto in Italië.In Italië gaat dit weekend het Wereld Kampioenschap S1GP 2023 van start. 

De internationale top van de Supermoto komt samen op het circuit van Busca voor de eerste van zes wedstrijden. De twee beste Belgen in de discipline, Romain Kaivers en Romeo Fiorentino, zullen dit jaar de kleuren van de Black Knights dragen.

Romain Kaivers, die vorig jaar op de elfde plaats in het klassement eindigde, is vastberaden om dit seizoen te vechten voor de top. De nationale kampioen boekte mooie vooruitgang en was dicht bij het behalen van podiumplaatsen tijdens de laatste races van het vorige seizoen. “Ik zal mijn uiterste best doen om op het hoogst mogelijke niveau te komen en beter te presteren dan voorgaande jaren”, stelt hij als doel.

“Vooruitgang” is ook het woord dat de campagne van zijn landgenoot Romeo Fiorentino in 2022 kenmerkt. Vijftiende in de S1GP, met zijn beste resultaat behaald tijdens het laatste raceweekend van vorig seizoen (12e/11e/11e). Voorbije weekend behaalde hij een podiumplaats in het Belgisch kampioenschap en komt “vastberaden” aan in Italië. “Ik ben nog nooit zo goed voorbereid geweest en ik zit in een geweldig team,” zegt hij. “Ik heb alles in handen om goede resultaten te behalen. Ik zal proberen om de Rookies Cup in het wereldkampioenschap te winnen.”

De zesde en laatste ronde van de S1GP 2023 zal plaatsvinden op het Jules Tacheny Circuit in Mettet, waar zowel de Grand Prix van België als de legendarische Superbiker van Mettet worden gehouden. Het wordt het grote evenement van het jaar voor de Black Knights piloten, één week voor de Supermoto of Nations in Italië, waarvoor ze ook hopen geselecteerd te worden. De volledige kalender van het wereldkampioenschap Supermoto is hier te vinden.