De Benelli Tornado is terug!

… Zij het in een 500cc A2 compatibele variant. Al hield dat de designers in ItaliĆ« niet tegen deze halve Chinees tot in de puntjes uit te werken tot Benelli’s meest complete motorfiets. Deze keer geen triple power maar een tweecilinder parallel twin met 47pk en rond de 40Nm.

Dit zijn cijfers waarin je bovenaan het klassement speelt in de A2 klasse. De kleine racers zijn intussen met een heel aantal. Straffe competitie dus. Zo staat Benelli’s nieuwste telg recht tegenover de Honda CBR500R, KTM RC390, Kawasaki Ninja 500 en CFMoto 450RS. De motorfiets lijkt bovengemiddeld te zijn uitgerust met volledig instelbare Marzocchi vering vooraan, bandenspanningsmonitor, bluetooth en het trotse Brembo logo op de dubbele remschijven vooraan en enkel zuigertje achteraan.

Als het productiemodel lijkt op de laatste foto’s biedt de Italo-Chinees wel een erg compleet pakket aan, die waarschijnlijk nog eens goed geprijsd zal zijn. Die prijzen zijn nog niet bekend maar levering staat in de eerste maanden van 2024 gepland. Laat je trouwens niet afleiden door dat woordje Chinees. De overkoepelende Chinese groep “Geely” die onder andere Volvo, Polestar, Lotus en een stukje Aston Martin bevatten weten ondertussen wel wat ze doen. De Italiaanse designers hebben puik werk afgeleverd. Deze kleine A2-fiets parkeer je zonder blozen naast een dikke(re) sportmotor.