Davies en Bautista in 2019 bij WSBK Aruba.it Racing-Ducati team

Het Aruba.it Racing – Ducati-team ligt op koers voor het WorldSBK-kampioenschap van 2019 met Chaz Davies en nu ook Alvaro Bautista die het team komt versterken.

Het team van Aruba.it Racing – Ducati bevestigde officieel de opstelling van zijn rijders voor het WorldSBK-kampioenschap van 2019. Daarbij wordt de samenwerking met Chaz Davies verlengd. Marco Melandri moet plaats ruimen voor Alvaro Bautista, die van de MotoGP overstapt naar het WSBK kampioenschap.

Chaz Davies, 31, rijdt momenteel zijn vijfde seizoen met het Ducati fabrieksteam. Het voorbije jaar racete hij nog met de Panigale R voor het langverwachte debuut van de Panigale V4 volgend jaar. De Welshman heeft tot nu toe 68 podia behaald met Ducati, waarvan 25 overwinningen en hij behaalde twee keer de tweede plek in het eindklassement van het kampioenschap.

Alvaro Bautista, 33, debuteert in het WorldSBK kampioenschap na 16 seizoenen in het MotoGP kampioenschap. Voor de Spanjaard, die momenteel in de MotoGP rijdt op de Ducati Desmosedici GP van het Angel Nieto Team, is het een nieuwe en opwindende uitdaging. Bautista heeft tot nu toe 49 podia veroverd in de MotoGP, waaronder 16 overwinningen. In 2006 veroverde hij de wereldtitel in de 125cc-klasse.

De wedstrijd in Qatar, op 25 en 27 oktober, zal daarom het einde betekenen van de samenwerking tussen Marco Melandri en het team van Aruba.it Racing – Ducati. De Italiaanse rijder behaald in twee seizoenen bij het team 19 podiumplaatsen en drie overwinningen tot nu toe. Er doen ondertussen al wel geruchten de ronde dat Melandri volgend jaar zal overstappen naar Yamaha.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.