Crashfestival tijdens MotoGP sprint in Catalunya

Aleix Espargaro kondigde gisteren zijn afscheid van de MotoGP aan en ging vandaag met de overwinning lopen. Op een erg glad circuit kwam hij voor Marc Marquez en Pedro Acosta over de meet in een race die getekend werd door een veelvoud crashes.

Bagnaia, Oliveira, Zarco, Binder en Fernandez gingen stuk voor stuk onderuit tijdens de sprintrace en quasi allemaal op dezelfde manier. De Michelin voorbanden verloren grip en daarbij viel het ook op dat Fernandez, Binder en Bagnaia onderuit gingen terwijl ze aan de leiding reden. Het gevloek in de pitboxen klonk extra luid en het gezegde “To finish first, first you must finish.” werd nog maar eens bovengehaald.

Een afscheidnemende Aleix Espargara kon op het hoogste stapje klimmen en toonde aan dat de Aprilia’s de motoren zijn om in de gaten te houden voor de race van morgen. Marc Marquez kwam opgeklommen van een veertiende plek en plaatste zijn overjaarse motor als beste Ducati op de tweede plek na een intense strijd met Acosta. Opvallend: in het klassement boert wereldkampioen Francesco Bagnaia twee plekken achteruit en achtervolgt hij nu zijn teamgenoot Enea Bastianini , Marc Marquez en klassementsleider Jorge Martin. Die eindigde nipt naast het podium.