Concept: Honda CB1100X

En als we dat blok van de Africa Twin nu eens in een sporttoerer ploffen? Zoiets moeten de ontwikkelaars bij Honda gedacht hebben, want uit verschillende bronnen horen we dat Big Red werkt aan een CB1100X.

Hoge poten, kleine wielen, een strakke kuip met windscherm en koffers: dit zou wel eens een ideale concurrent van de Kawasaki Versys 1000S kunnen worden (die we onlangs nog uitprobeerden).

Met de Rebel 1100 cruiser die onlangs uitkwam, toonde Honda reeds dat het nog wel plannen heeft met haar 1100 paralleltwin motorblok en wij zien niet in waarom dit niet in een sporttoerer zou passen. Op voorwaarde dat er uiteraard voldoende onderscheid is met de Africa Twin, die op zich ook niet verkeerd is om vlot te toeren, zeker sinds de zwaardere 1100 variant afgelopen jaar uitkwam.

Eén ding is zeker: aan verscheidenheid is er bij Honda geen gebrek (maar liefst 54 (!!!) verschillende tweewielers), al kunnen we bij de motorfietsen nu niet bepaald een kaskraker noemen die ver boven de rest in zijn segment uitsteekt… Een CB1100X kan misschien wel eens de verandering op gang trekken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd