CFMOTO 500 SP VOOM: Neo-retro op z’n Chinees

Neo-retro, bloedmooi en Chinees. Daar heb je drie woorden die we tot voor kort nooit in één zin dachten te gebruiken. Dat was tot voor de eerste theater van de CFMOTO 500SP VOOM. Lijkt er dan toch wat overlap te komen tussen CFMOTO en MV Agusta, nu beiden nauw gelinkt zijn door de Pierer Group (KTM/Husqvarna/GasGas/CFMOTO/MV Agusta)?

Wat mogen we concreet verwachten? Wel uit een teaser van minder dan een minuut kunnen we enkel afleiden dat er een gloednieuw 500cc motorblok ontwikkeld werd waarvan we toch op een 75pk hopen om mee te kunnen met de Japanse concurrentie. Dikke USD-vork, een trellisframe à la 450SR, quickshifter, LED-verlichting, TFT-dashboard…alles lijkt aan boord om de concurrentie bij de supertwins aan te gaan. En het mooiste moet dan nog komen, want de dubbele ronde koplampen en achterlichten zijn prachtig, net zoals de dubbele oplopende uitlaten.



Rest enkel nog de vraag: blijft dit in Azië, of mogen we meegenieten in Europa? Eén ding staat vast, in Japan gaan ze nog woelige tijden tegemoet…