Belgian Masters of Endurance: nieuw racekampioenschap op Spa-Francorchamps en Zolder!

MOTORSPORTSCHOOL ZOLDER en BIKERS’ DAYS (DG SPORT) slaan de handen in elkaar en zetten in 2024 een uniek endurance kampioenschap op

Zoals ieder jaar in de winter gaan Hans Van de Ven ( Motorsportschool Zolder ) en Flo Jupsin ( Bikers’ Days DG Sport ) gezellig een spaghetti eten. Dan wordt er, hoe kan het ook anders, wat geluld over motoren en trackdays. Heel grote plannen worden er meestal niet gemaakt maar afgelopen winter is het iets anders gelopen. 

DG Sport organiseert al vele jaren met een enorm succes de 6 Heures Moto in Spa en vorig jaar heeft Motorsportschool Zolder met succes ook THE ZOLDER 500 gelanceerd. Omdat Motorsportschool Zolder in 2024 de kans krijgt om op zaterdag een endurancewedstrijd te organiseren zonder dB-beperking komen we in België uit op 3 leuke wedstrijden. Dus zonde om er verder niets mee te doen.

En daarom hebben Hans en Flo besloten om in 2024 samen de BELGIAN MASTERS of ENDURANCE op poten te zetten.                                                                              

Beide organisatoren organiseren ieder hun eigen wedstrijden met eigen reglementen maar er wordt een gezamenlijk klassement opgemaakt. De punten worden gegeven op basis van het algemene klassement en er wordt, naast een geweldige wisselbeker, ook heel mooie prijzenpot voorzien. Voorlopig zit er al € 10.000 in de prijzenpot maar die kan nog aangroeien. Het kampioenschap zal voornamelijk betwist worden met Superbikes maar we voorzien ook een apart klassement voor de Supersports en de Trophy. Na afloop van de 6 Heures Moto zal er een drink worden georganiseerd met de price-giving ceremony.

Alle info op www.mastersofendurance.be 

Kalender BELGIAN MASTERS of ENDURANCE :

Zaterdag 15 juni ZOLDER 5 HOURS

Donderdag 1 augustus THE ZOLDER 500

Zondag 22 september 6 HEURES MOTO Spa-Francorchamps