CES technologiebeurs: Elektrische hoogstandjes van Brekr, Damon, moonbike, etc.

Zonder autosalon of motorbeurs is het komkommertijd in de lage landen. Gelukkig is er nog technologiebeurs CES in Las Vegas om op de proppen te komen met wat high tech goodies en gadgets.

Op gebied van tweewielers kan u het dan al raden: alles elektrisch! Met een ereplekje voor de Brekr, een elektrische bromfiets uit … Doetinchem! Jawel, onze Noorderburen hebben een rijdende batterij ontwikkelt in 25km/h en 45km/h variant waarover je hier alle informatie terugvindt. Het prijskaartje van om en bij de 5.000 euro is niet eens zo overdreven als we van andere e-bikes gewoon zijn.

Dat ligt compleet anders bij de Damon Colossus hyperfighter, een zelfverklaarde ‘brute nakedbike’ waarbij in alle talen gezwegen wordt over z’n rijklaar gewicht. Damon is een Canadese startup die na een rondje investeerders zoeken nu een eerste productiemotorfiets wil rondkrijgen, al blijft het uiteraard een typisch item voor ‘early adopters’. Voor een prijskaartje van €31.000 claimt deze kolos 200pk en exclusiviteit is ook gegarandeerd gezien de gelimiteerde oplage van 100 stuks. Er zou ook een lichtere variant komen met 150pk en een prijskaartje van rond de 15K, al zegt iets zegt ons dat we alles met een flinke korrel zout moeten nemen. We zijn tenslotte al 3 jaar aan het wachten op de elektrische superbike van een industriegigant als KYMCO, dus dan wordt je automatisch achterdochtig over de elektrische evolutie bij tweewielers.

Tot slot nog een buitenbeentje met de Moonbike. Deze elektrische sneeuwscooter zou goed zijn voor 120km raggen in het witte poeder, wat best indrukwekkend is gezien de barslechte prestaties van sommige elektrische voertuigen in de koude. Baraque de Fraiture, here we come!

Verder blijft het op CES vooral bij smartwatches, -phones, koptelefoons, en allerhande andere technologische snufjes. Uiteraard zetten de automerken ook hun beste beentje voor met elektrische prototypes, al ging de hoofdprijs naar deze BMW die met een druk op de knop van kleur kan veranderen.