Casey Stoner test Ducati V4!

Niemand minder dan Casey Stoner heeft een eerste test afgewerkt met Ducati’s nieuwe V4 Superbike. Dat nieuws bereikt ons via MCN en uit de foto’s leiden we af dat die test meeviel.

Van een terugkeer naar de GP’s wil Stoner niet weten, al valt de job als testrijder bij Ducati blijkbaar ook wel mee. Het gerucht doet trouwens de ronde dat de nieuwe V4 over een compleet nieuw elektronica-pakket zal beschikken dat vooral onder acceleratie en bij het remmen een stap vooruit zal zijn tegenover de huidige Panigale. Op MCN leren we verder nog dat de nieuwe Desmosedici Stradale motor reeds bij elke MotoGP-test in 2017 aanwezig was en dat het ontwikkelingsteam nauw samenwerkte met Ducati’s MotoGP-team.

   

Spijtig genoeg kan Stoner – als Ducati arbeider – weinig objectiefs zeggen over de nieuwe motor. Volgens hem is het een MotoGP-fiets voor op straat. De motor zou iets minder krachtig zijn dan de GP-bike, al zou hij wel erg gemakkelijk te berijden zijn. Nog even afwachten eer we het zelf kunnen testen…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.