Brouwerij Beemer

Bier en motoren, het zijn twee zaken die samen gaan. Niet wanneer je nog kilometers voor de boeg hebt, maar wie geniet er niet van een fris pintje na een stevige rit? Die link ziet ook Rob Cameron en hij liet ter gelegenheid van de opstart van zijn nieuwe brouwerij in Newcastle een fraaie BMW R 100 R customizen door Stephen Bentley van Dust Custom Motorcycles.

Toch is het zeker niet de bedoeling dat deze fraaie Beemer enkel ingezet wordt voor promotiedoeleiden. Zo is Rob van plan om er quasi dagelijks woonwerkverkeer mee te doen en hij wil er ook mee naar Glemseck. Daarbij zal hij ook wat kratten bier van zijn Wylam Pilsner meenemen, dus al wie naar daar gaat, kan het gerstenat zelf op zijn kwaliteit beoordelen.

Brouwerij-bmw-r100r-4

Dust Custom Motorcycles wordt gerund uit een schuur, door één enkele man, maar zijn creaties zien er erg gelikt uit met veel oog voor detail. Het doel voor deze BMW was om – gezien het feit dat er ook daadwerkelijk mee gereden gaat worden – geen extreme motor te bouwen. Een luchtgekoeld blok moest als basis dienen, de zithouding moest comfortabel zijn en de styling slechts een tikkeltje agressief. Een R 100 R uit 1994 was hiervoor de ideale basis.

Brouwerij-bmw-r100r-5

Technisch gezien werd het blok opgefrist en uitgerust met een koppel 38mm Dell’Orto PHM carburatoren, een lichter vliegwiel, K&N luchtfilterkelken, aangepaste voorbochten van een R 100 uit ’83 en GP einddempers. Remmen doet hij ook, dankzij een duo 320 mm schijven gelinkt aan een Brembo RCS 19 radiale rempomp en stalen remleidingen. De vering is standaard gebleven, een set Dunlop K505 sporttoerrubbers zorgt voor voldoende grip. Dat de motor werd uitgerust met een originele BMW-tank (maar niet die van een R), een Carroll Resweber flat track stuur, een witte wijzerplaat en zilverkleurige wielen was allemaal op verzoek van Rob, die tegelijkertijd de bouw van zijn brouwerij als die van de motor opvolgde.

Brouwerij-bmw-r100r-11

Als zijn bier even lekker smaakt als dat zijn custom er uitziet, dan mag hij op de MaxxMoto redactie altijd een kratje komen leveren. Dringend tijd voor een redactievergadering…

Brouwerij-bmw-r100r-10

Brouwerij-bmw-r100r-8
Brouwerij-bmw-r100r-12

Bron: BikeExif.com