Brengt Suzuki de legendarische DR Big terug?

Volgens het Spaanse Trailriders Mag wel. Daar hebben ze van bronnen binnen Suzuki vernomen dat het Japanse merk werkt aan een nieuwe versie van de DR Big. De nieuwe versie zou gebaseerd zijn op de V-Strom, met een 1000cc sterk motorblok. Meer nog, die nieuwe versie zou er al in 2020 aankomen.

Renderbeeld

De legendarische DR 750S Big werd voor het eerst geïntroduceerd in 1988, eerst als race- en rallye-motor, maar het model werd nadien ook als een populaire offroader. De DR Big was oorspronkelijk een 52pk sterke 727cc eencilinder met een impressionante 30l benzinetank.

In 1990 kreeg de DR een upgrade en werd het de DR 800S Big met een krachtiger 779cc motorblok dat 54pk produceerde en een iets kleinere benzinetank van 23l. De motor bleef uiteindelijk bijna 30 jaar in productie en was een heel populaire keuze bij globetrotters. Die enorme tank, het hoge zadel, en de felle kleuren maken van de DR Big de voorloper van de hedendaagse avontuurlijke motorfietsen. Ook die iconische ‘avontuurlijke snavel’ die de meeste allroaders vandaag hebben, is duidelijk afkomstig van de DR.

Ondertussen wordt er al wat gespeculeerd over die nieuwe versie met een aantal interessante renders ook. Volgens de info die Trailriders Mag kreeg, zou het niet echt over een DR gaan, met andere woorden: geen eencilinder. Het motorblok zou een 100pk sterke 1000cc V-twin worden.

Daarnaast is er sprake van spaakwielen, lange veerwegen, lekker veel grondspeling, een 20l benzinetank en hoog geplaatste uitlaten. De standaard ingrediënten dus voor een hedendaagse allroader waarmee Suzuki de concurrentie aan kan gaan met de BMW GS’en, KTM Adventures, Honda Africa Twin’s en Triumph Tiger Explorers.

Render van Oberdan Bezzi

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.