BMW wijzigt koers: volgend jaar opnieuw op EICMA motorbeurs

BMW zal volgend jaar opnieuw aanwezig zijn op de EICMA motorbeurs. Dat kondigde de nieuwe CEO Markus Flasch onlangs aan. Het merk neemt daarmee een nieuwe wending na enkele jaren waarin de beurzen het hard te verduren hadden en enkele merken zoals BMW compleet afhaakten.

Wie dit jaar op de EICMA was, merkte ongetwijfeld dat Harley-Davidson en BMW de grote afwezigen waren. De KTM/Husqvarna/GasGas groep had eerder ook gezegd dat ze zouden afhaken, al stak de Italiaanse importeur daar ter elfder ure nog een stokje voor. Kenners zagen dat de stand een stuk kleiner was dan andere jaren, al waren de merken op z’n minst vertegenwoordigd op de belangrijkste motorbeurs ter wereld.

Dat lag even anders voor H-D en BMW die enkel te bespeuren waren met sommige motorfietsen van privé-eigenaren op de stands van accessoiristen. Een gemis voor zowel de organisatoren van de beurs, als voor de bezoekers. En als we BMW nu mogen geloven: ook voor de merken zelf.

CEO Markus Flasch die sinds november vorig jaar de functie overnam van Markus Schramm gaf zelf aan dat hij met veel plezier de vernieuwde aanwezigheid van BMW op de EICMA aankondigde. Hij kijkt er naar uit om eerstehands de show te ervaren die de passie voor motoren in de hele motorgemeenschap en bij BMW fanaten aanvuurt.

…iets zegt ons dat we volgend jaar dus opnieuw àlle merken op de EICMA te zien krijgen.

Wie het zelf van dichtbij wil beleven: de 2024 EICMA zal plaatsvinden van 5 tot 10 november in de Fiera Milano.