BMW Geruchten: Nieuwe S750RR en HP4 Race voorstelling

Het internet is een cafétoog en soms is er niets meer nodig dan een realistisch lijkende fotomontage om de geruchtenmolen te doen oplaaien.

Je kan het dus misschien al raden, maar BMW’s S750RR die op sommige fora voorspeld wordt, is niets meer dan een hersenspinsel van computertekenaar Kar Lee wiens werk je in vele Engelstalige magazines kan terugvinden. Hoewel je zo’n gerucht nooit helemaal naar de prullenbak kan verwijzen, lijkt het me dus wel erg straf dat BMW nu opeens met een 750 zou afkomen, nadat het merk jarenlang heeft aangegeven dat het enkel geïnteresseerd is in een 1000cc superbike, de S1000RR.

Kar Lee’s computerrender van een S750RR. Blijven dromen!

Diezelfde S1000RR kreeg in 2015 zijn laatste grote update, al wordt hij elk jaar wel een beetje bijgespijkerd. En dan zijn er uiteraard nog speciale uitvoeringen zoals de HP4 Race die dit jaar groots aangekondigd werd op de EICMA en Intermot. Tot voor kort moesten we het stellen met de studio-foto’s van dit carbon kunstwerkje, al doken er nu ook beelden op vanop het circuit in Almeria. We kunnen enkel maar gokken dat de motor weldra – uiteraard in extreem beperkte oplage – zal verschijnen.

Niet toevallig stuurde de Beiers onlangs een persbericht uit dat het ‘één van zijn meest exclusieve motoren ooit’ zal onthullen op de Beijing Motorshow, en gezien het grote aantal rijke collectors in China, gokken we dus dat het hier over de HP4 Race gaat. To be continued.