BMW Boxercup komt terug…met R NineT Racer

BMW gaat de Boxercup terugbrengen. Het gaat om een cup met de RnineT Racer die gereden zal worden in het bijprogramma van het Duitse IDM.

Het is niet de eerste keer dat BMW een Boxercup organiseert, enkele jaren geleden was er immers nog een populaire cup met de R1100S. De nieuwe serie heet officieel dan ook de Boxercup 2.0 en was eigenlijk zelfs al voor 2017 bedoeld. De reden van het jaartje vertraging is de tijdsdruk bij de organisatie. De bedoeling van de Boxercup is om piloten van elk niveau aan te trekken, al mogen we toch wel zeggen dat er ook enig geld mee gemoeid is.

Voor het omtoveren van een R NineT Racer – op zich al niet de goedkoopste motor – heb je namelijk nog een Wilbers achterste schokbreker nodig, Ilmberger cilinderkopkappen, motorspoiler en kontje, Akra titanium uitlaat, Brembo remblokken, Müller precision stuurdemper en BMW Motorrad ABS met Racing software. Verder past Wilbers ook de telescopische voorvork aan voor race-gebruik.

 

Meer informatie over de klasse volgt in Augustus, wanneer er ook meer info zal volgen over de IDM kalender volgend jaar.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.