BMW Alpha concept: Sprinter uit de toekomst

Bij MaxxMoto staan we op de eerste rij als iemand op de proppen komt met een leuk design of een goed idee voor een motor. Soms resulteert dat in de kritiek dat het ‘maar’ om een computertekening gaat. Welnu, niet dit keer.


Het begon nochtans op exact dezelfde manier. Een zeker Mehmet tekende onderstaande BMW-Batman-sprintracer, (of hoe het je ding ook wilt noemen) op zijn computer, maar dit keer bleef het daar niet bij. Want Mark Atkinson – een habitué op de Bonneville Salt Flats – kon niet racen omwille van de slechte omstandigheden op de zoutvlakten en begon dus te knutselen. De computerrender werd hier en daar bijgeschaafd en op enkele maanden tijd ontstond de BMW Alpha racer.

De motor werd gebouwd rond de ‘flying brick’ motor uit een BMW K75 en we hoven er niet bij te vertellen dat het hier gaat om een kunstwerkje, eerder dan een motor voor iedere dag. De afwerkingsgraad is hoog, het gebruiksgemak…wel als je ervan houdt om met je borst plat te liggen op een motorblok dan valt het misschien nog mee?

Anyway: hopelijk duiken er binnenkort wat meer beelden op van deze schoonheid. Voorlopig moeten we het stellen met deze lowres plaatjes en onderstaande filmpjes.