Bikers’ Classic haalt MotoGP naar Spa-Francorchamps

Op de Bikers’ Classic (1,2 & 3 juli) zullen dit jaar enkele MotoGP motoren aanwezig zijn. Top of the bill is een ex-Casey Stoner Ducati.

De Bikers’ Classic is één van de grootste motorevenementen in ons landje en organisatie DG Sport meldt dan ook met enige trots dat één van de uitzonderlijke keren is dat er een MotoGP-motorfiets zal rijden op het mooiste circuit ter wereld.

bef71b3d-3f2b-4f67-9a44-159fe679773b

Florian Jupsin van DG Sport is alvast opgetogen: «Men zou kunnen zeggen dat het wat contradictorisch is om ‘moderne’ machines uit te nodigen op een hoofdzakelijk ‘classic’ evenement», verklaart Florian Jupsin, de nieuwe dirigent van de Bikers’Classics. «Maar laat ons niet vergeten dat in 2002 de FIM (Internationale Motorfietsfederatie) de MotoGP categorie heeft geïntroduceerd… Meer dan 12 jaar, een kleine eeuwigheid als we denken aan de technologische evoluties die de laatste jaren werden verwezenlijkt !»

Unieke collectie motoren

Bovenop de spectaculaire MotoGP’s (waaronder de Kawasaki van Olivier Jacque en de Honda RCV van Scott Redding ), hebben de organisatoren weer een heel uitzonderlijk aanbod weten te verzamelen, waarondern een Moto2 Suter van Marc Marquez, tal van 500cc GP’s (Honda NSR V2 Gresini Barros 1997, Proton KR3 van team Roberts, Yamaha ROC 1993…),Superbikes (Ducati 996 Bayliss 1999, Suzuki GSX-R Witham 1998, Yamaha YZF 750 MacKenzie 1996, Bimota YB4 1987…). «Met 45 moto’s aan de start van de GP parade zal er een mooi beeld gegeven worden van 40 jaar geschiedenis van deze categorie », vervolgt Florian Jupsin. «We zullen er machines zien die we nog nooit zagen bij ons ! Ik wil dan ook Spirit of Speed bedanken die ons de kans gaf om dit avontuur te realiseren.»

TT-legende John McGuinness komt meeracen in Spa.
TT-legende John McGuinness komt meeracen in Spa.

Wat betreft de European Classic Series en de tiende editie van de 4 Hours Classic op zaterdagavond, zal de grote attractie ongetwijfeld de komst van John McGuinness zijn. De IoM TT-legende is een waardige tegenstander voor het duo Richard Hubin – Grégory Fastré, dat er naar uitkijkt deze thuismatch binnen te halen.