Ben ‘Elbowz’ Spies maakt comeback…offroad

Het gerucht gaat al even de ronde dat Ben Spies een comeback naar het racen zou maken. Tot spijt van vele wegracefans werd gisteren bevestigd dat dat niet op circuit zal zijn, maar wel in het AMA enduro-kampioenschap.

Spies liep zo’n vier jaar geleden een serieuze schouderblessure op, waardoor hij het wegracen moest opgeven. De MotoGP racewinnaar en WSBK kampioen van 2009 nam afscheid van de sport, maar de racemicrobe bleef aanwezig. Daarom kondigde Spies nu aan dat hij volgend jaar de AMA National Enduro Series zal afwerken, naast enkele manches van de Sprint Enduro kalender en de kwalificatie voor de Six Days Enduro.

“Als je niet vanop jonge leeftijd geracet hebt, kan je niet begrijpen wat ik in 2011 moest opgeven. Na een tijdje kocht ik een enduro en begon ik te trainen. Ik wilde zien wat mijn schouder aankon. Nu zit ik op 70 procent en kan ik twee dagen zo hard rijden als ik wil.”

Spies zal deelnemen in de Pro2-klasse, een instapcategorie van het AMA. “Als ik dat overleef zonder blessures, dan wil ik nog twee of drie jaar mijn best doen en hopelijk ook iets teruggeven aan de motorsport. MotoGP en WSBK zijn niet meer haalbaar, al hou ik ook gewoon van het offroad rijden. Ik ben misschien geen Jean-Michel Bayle, maar ik geniet er van.”

Via CycleWorld

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.