Belgen starten sterk in Moto2 en Red Bull Rookies

Black Knights meteen in de punten!

Barry Baltus (Moto2) en Lorenz Luciano (Red Bull MotoGP Rookies Cup) zijn goed begonnen aan het 2023 seizoen in Portugal, met punten voor elk van hen.De Grand Prix van Portugal heeft het startschot gegeven voor het Moto2-wereldkampioenschap 2023. Barry Baltus, die voor het derde jaar op rij uitkomt voor het Fieten Olie Racing GP-team, begon stevig aan zijn seizoen op het circuit van Portimão. De pupil van Xavier Simeon wist zich eerst te kwalificeren voor Q2 op zaterdag en plaatste zich 15e op de startlijn. Hij won drie posities tijdens de race en eindigde als 12e, waarmee hij zijn eerste 4 punten van het jaar verdiende.

Lorenz Luciano, Red Bull Rookies Cup, Portuguese MotoGP 24 March 2023 Foto copyright : Red Bull Media House GmbH

Zijn landgenoot Lorenz Luciano reed in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, kampioenschap waar hij voor de tweede keer aan deel neemt. Het werk dat hij deze winter verrichtte, wierp al snel zijn vruchten af, want de jonge Belg kwalificeerde zich als vierde, wat zijn beste prestatie ooit was. Zijn zeer competitieve races eindigden beide in de top-10 (10e en 8e), wat hem 14 punten opleverde aan het einde van het weekend.

Barry Baltus en het Moto2-paddock verlieten Portugal meteen na de Grand Prix om af te reizen naar Argentinië. De tweede race van het wereldkampioenschap zal dit weekend plaatsvinden, van 31 maart tot 2 april, in Termas de Rio Hondo. Voor Lorenz Luciano staat de volgende ronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup gepland in Jerez, Spanje, van 28 tot 30 april.

Foto copyright : Rafa Marrodan / Fieten Olie Racing GP

Barry Baltus: “Het was een goed weekend waarin we ons potentieel hebben laten zien, hoewel we beter willen en zullen presteren. We beginnen het seizoen met 4 punten en we moeten zo doorgaan. Het was erg belangrijk voor mij om deze eerste race te finishen en punten te scoren. Nu gaan we naar de Grand Prix van Argentinië waar het voor mij de eerste keer is, dus ik moet het circuit leren kennen. Ik kan niet wachten om dat te ontdekken!”

Lorenz Luciano: “Ik ben blij dat ik mijn vooruitgang heb kunnen laten zien door mijn beste kwalificatie ooit te behalen. Ik ben twee keer in de top-10 geëindigd, wat een goede start van het seizoen is, maar ik wil meer. Ik weet wat ik moet verbeteren en dat is wat ik zal doen voor de volgende ronde.”