Aprilia zet in op Tuareg Racing

Bij Aprilia vinden ze de Tuareg de meest onderschatte motor ooit. Toegegeven, hoewel hij een schare aanhangers heeft in offroad-middens, kan de Italiaan qua verkoopcijfers moeilijk overtuigen in het gezelschap van pakweg een Yamaha Ténéré. Om de motor kracht bij te zetten, heeft Aprilia een indrukwekkend raceschema opgezet. We zijn benieuwd!

2024 belooft drie grote evenementen: het Motorally Kampioenschap, de Hellas Rally Raid, en de Africa Eco Race 

Brussel, 25 april 2024 – Aprilia Tuareg Racing begint zijn tweede seizoen in de off-road kampioenschappen. Na het succes van vorig jaar – in de Italiaanse Motorally, met een podiumplaats in de Transanatolia Rally en de historische overwinning in de Africa Eco Race – zullen de Aprilia Tuareg riders opnieuw strijden om de top te bereiken.Drie grote races in 20242024 belooft nog drie andere grote evenementen: het Italiaans Motorally Kampioenschap, de Hellas Rally Raid gepland van 24 mei tot 2 juni, en de Africa Eco Race van 28 december 2024 tot 12 januari 2025. Jacopo Cerutti wist de eerste race van het Italiaanse Motorally Kampioenschap te winnen op 20 april op zijn Tuareg. Een geweldige start van het seizoen voor Aprilia Tuareg Racing.Zes Aprilia-rijders in Toscane De Aprilia Tuareg motoren die meedoen in het racingseizoen, zijn ontwikkeld in samenwerking met het met het team van de Guareschi boeders – GCorse. In totaal zullen zes rijders meedoen aan de uitdaging in Toscane:  

Jacopo Cerutti, kampioen van de Africa Eco Race 2023, Francesco Montanari en een nieuwe deelnemer, Claudio Spanu. De Sardijnse rijder heeft veel ervaring in enduro-races, met vier Italiaanse titels op zijn naam (één in 2017, twee in 2018 en nog een in 2020), en stond meerdere keren in de top drie in zowel Europese als wereldwijde competities. Hij heeft drie keer deelgenomen aan de ISDE (International Six Days Enduro) als lid van het Italiaanse nationale team, waarbij hij in 2018 eerste werd in de Clubcategorie, en in 2022 werd gekroond tot Junior Wereldkampioen. 

Paolo Pettinari zal ook rijden in de Motorally GPX-klasse en proberen zijn prestatie van vorig jaar te evenaren: hij eindigde als derde in het algemeen klassement en won twee etappes. In de Under 18-klasse, zien we twee veelbelovende jonge talenten van het Italiaanse off-road racen die de Aprilia-kleuren verdedigen: de 16-jarige Federico Salucci, die voor het tweede jaar meedoet aan het kampioenschap, en de 17-jarige Fabio Pozzoni, met zijn eerste Motorally-ervaring. 

MASSIMO RIVOLA 
“We gaan dit nieuwe seizoen in als winnaars en zijn zeer gemotiveerd. We hebben een paar echt sterke rijders, waaronder de Africa Eco Race-kampioen, Jacopo Cerutti, en Francesco Montanari. We zijn verheugd om Claudio Spanu te verwelkomen die, ondanks zijn jonge leeftijd, een zeer indrukwekkend cv heeft op internationaal niveau. Daarnaast begroeten we ook onze jongere line-up, met Pettinari, Salucci en Pozzoni.” 

CLAUDIO SPANU 
“Ik wil Aprilia bedanken voor deze geweldige kans. Rijden voor een officiële fabrikant is een carrièredoel voor mij. Komende uit enduro, zal deze nieuwe Motorally-ervaring ongetwijfeld een zeer motiverende uitdaging zijn. Het Guareschi-team heeft een echt competitieve motor gebouwd, en ik kan niet wachten om in het zadel te springen en alles te geven wat ik heb.” Testritten Aprilia Tuareg beschikbaar 
Wil je zelf ervaren hoe het is om op een Aprilia Tuareg te rijden? Bezoek de Aprilia-website om een testrit aan te vragen op de Tuareg 660, of ga naar de productpagina voor meer informatie over dit model.