Antwerpen: Verkeerscontrole voor motorrijders bij Waaslandtunnel

Het verkeer in Antwerpen stad is een ramp. Alsof de files op de ring niet volstonden, werden ook de leien opengegooid, met extra dagelijkse files tot gevolg. Het merendeel daarvan kan je op de motorfiets gemakkelijk omzeilen, behalve aan de Waaslandtunnel, beter bekend als ‘de konijnenpijp’.

Wil je langs die tunnel van de ene naar de andere Scheldeoever, dan kom je namelijk op een enkel rijvak terecht. Voornamelijk richting Antwerpen stad staat dit rijvak meestal in file en dan is het als motorrijder ontzettend verleidelijk om even de doorgetrokken witte streep te overschrijven en de auto’s in te halen. Een onschuldig manoeuvre om de doorstroming wat vlotter te maken volgens de ene, een overtreding van de derde graad volgens politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

“Tijdens het inhaalmanoeuvre worden de motards spookrijders. Bij controles afgelopen week werden de rijbewijzen van drie motorrijders onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.” Opvallend feitje is dat de camera’s voor de trajectcontrole in de Waaslandtunnel geen vat hebben op motorrijders. Deze camera’s registreren namelijk enkel de voorste nummerplaat, wat meteen ook de rede is dat de politie nu een fysieke controle voor motorrijders aan de tunnel uitvoerde.

 

Als je het ons vraagt, heeft de stad Antwerpen er op de eerstvolgende mooie lentedag een flinke cash cow bij. U bent gewaarschuwd!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.