Alta Motors Redshift ST Street Tracker concept

Alta Motors is een jonge elektrische motorproducent die uitpakt met een coole street tracker. Opvallend: de elektromotor weegt amper 4,9kg en is goed voor 40pk.

Het is niet de eerste tweewieler die Alta Motors bouwt, eerder pakten ze al uit met een full cross en supermotard. Dit keer mikt de Amerikaanse fabrikant op straatgebruik met een high-tech prototype dat wel eens concurrentie zou kunnen bieden aan Zero – om niet over Brammo/Victory te beginnen.

Of Alta Motors er effectief in slaagt om deze motor en masse te produceren is nog maar zeer de vraag, al kunnen we zo’n elektrische speelmachine wel pruimen. Het rijklare gewicht zou nipt boven de 120 kg uitkomen dankzij de toevoeging van duur speelgoed zoals de Carbon BST 19″ flattrack wielen. De grootste domper is (zoals wel vaker bij elektromotoren) ongetwijfeld het prijskaartje, maar vooralsnog hoeven we daar niet mee in te zitten want het prototype is niet te koop.

Het is ondertussen geen nieuws dat we in de toekomst op elektromotoren gaan rijden en als er nog voldoende Alta’s, Sarolea’s en consoorten opstaan, hoeft dat geen straf te zijn. Geniet van de beelden.

Bron: A&R