Advertorial: Harley-Davidson ‘Battle of the Kings’

Meer dan 350 Harley-Davidson-dealers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika bereiden zich voor op de tweede editie van de ‘Battle of the Kings’ custom-competitie. Dit jaar is de wedstrijd gericht op het customizen van de nieuwe Sportster Iron 883 modeljaar 2016.

De dealers strijden tegen elkaar en worden beoordeeld op originaliteit en creativiteit bij het customizen van de Iron 883. In België nemen de H-D dealers uit Roeselare, Zemst, Mons en Spy deel aan de wedstrijd. Harley-Davidson heeft een rijke custom-geschiedenis, een sterk netwerk van experts en een uitgebreide collectie onderdelen en accessoires. De iconische Sportster-serie is sinds 1957 een Amerikaans motoricoon. Het is een van de meest populaire Harley-modellen wanneer het op customization aankomt. En net als zijn voorgangers is de nieuwe Iron 883 ideaal om de ombouwcapaciteiten van het Harley-Davidson-dealernetwerk te laten zien.

De winnaar vorig jaar, een creatie van HD- Silverlake op basis van een Street 750.
De winnaar vorig jaar, een creatie van HD- Silverlake op basis van een Street 750.

Alle deelnemende custom bikes vallen binnen bepaalde richtlijnen en er wordt een vastgestelde maximum verkoopprijs opgelegd, bedrag waarvoor ze worden gepromoot en verkocht. De winnaar van de nationale wedstrijd wordt bepaald via een combinatie van publieksstemmen.

De top drie gaat vervolgens door naar een juryronde waar de winnaar wordt gekozen en waar MaxxMoto ook verslag van uit zal brengen. Alle winnaars uit iedere regio worden uitgenodigd naar het meest invloedrijke new-wave custom bike-evenement in Europa: ‘Wheels & Waves’ in Biarritz in juni 2016. Een jury bestaande uit ervaren custom bike-experts kiest daar de Custom King voor 2016 en reikt de prijs uit aan de gelukkige winnaar op de ceremonie in juni in Frankrijk.

Zo ziet hij er standaard uit, benieuwd naar wat de dealers er van gaan maken...
Zo ziet hij er standaard uit, benieuwd naar wat de dealers er van gaan maken…

Ook jij kan je stem uitbrengen tussen 15 maart & 17 april via www.h-d.com/customkings. Gewoon doen!

Kings-of-Custom_facebookCover_851x315px_no-images