3D-print je eigen motor

“Built not bought” is het motto waar veel custombouwers mee pronken. Uiteraard moet er altijd iemand een stapje verder gaan, zo ook Jack Lennie, de designer van de ‘Tinkerbike’.

De ‘Tinker’ – wat vrij vertaald ‘knutsel’ betekend – is een motorfiets die grotendeels is opgebouwd uit onderdelen die je zelf kan 3D-printen. Je hebt dus wel zo’n dure printer nodig, maar vervolgens kan je de plannen gratis downloaden en beginnen aan de bouw van je eigen motor.

Je moet zelf wel nog steeds een motorblok, banden en een hoop andere onderdelen voorzien, al blijft het een cool idee dat creatievelingen binnenkort hun eigen custom gewoon kunnen printen. Om de Tinker te bouwen moet je niet kunnen lassen en het benodigde gereedschap kan je ook 3D-printen.

tinker-open-source-motorcycle-to-include-3d-printed-trick-parts-in-upcoming-city-edition-05 tinker-open-source-motorcycle-to-include-3d-printed-trick-parts-in-upcoming-city-edition-01 tinker-open-source-motorcycle-to-include-3d-printed-trick-parts-in-upcoming-city-edition-04 tinker-open-source-motorcycle-to-include-3d-printed-trick-parts-in-upcoming-city-edition-03 tinker-open-source-motorcycle-to-include-3d-printed-trick-parts-in-upcoming-city-edition-02

Meer info op de website van Jack Lennie.