2022: Nieuwe Triumph Tiger 1200 familie!

Triumph pakt uit met niet één, maar 5 nieuwe Tigers gebouwd rond een gloednieuw 1200 platform. Het gaat van een basic toerfiets tot een heuse offroad wereldreiziger en alles daar tussenin.

Met de Tiger 1200 GT, GT PRO, GT EXPLORER, RALLY PRO en RALLY EXPLORER heeft Triumph meteen 5 nieuwe motorfietsen in het gamma die gelukkig wel rond hetzelfde driecilinder platform draaien. De basis is een nieuwe 1160cc ‘T-plane’ driecilinder die in een gloednieuw chassis hangt dat 25(!) kilo lichter werd dan de vorige Tiger 1200. Verder zien we nog steeds een cardanaandrijving, naast een heel gamma aan elektronische uitrusting gaande van adaptieve cruise-control met radar tot Showa’s elektronische vering en uiteraard ook rijhulpjes zoals tractiecontrole, bochten-ABS en ga zo maar verder.

Kort gesteld zit het verschil tussen de basis- en Pro-uitvoering hem in de uitrusting, waarbij de Explorer’s ook nog eens een 30-liter tank krijgen, goed voor een actieradius tot 600km! De volledige specs ontdek je hieronder.