2017: Nieuwe Ducati Scrambler (Spypic!)

Ducati komt binnenkort waarschijnlijk met een echte offroad-Scrambler op de proppen.

Wat begon als een probeersel van een jonge designer, draaide in 2014 uit tot één van de meest ophefmakende Ducati’s van de laatste jaren. Hoewel de Scrambler een vreemde eend in de bijt is in de Ducati showrooms, is hij er niet meer weg te denken. De kleine, relatief goedkope Duc is een verkoopsucces en daarom komt het merk uit Bologna nu met een nieuwe, meer offroad-gerichte variant.

Hoewel de Scrambler door de pers wel eens wordt afgedaan als de hipsterbrommer bij uitstek, heeft hij een grote waarde voor de Italianen. De motor slaagde erin om het merk toegang te geven tot een ander typer motor – iets wat met de Sport Classic niet lukte – en het was de eerste Duc in jaren waarmee je ook wat offroad kon rijden.

Een eerste spyshot dat ons bereikte via Bikesocial.
Een eerste spyshot dat ons bereikte via Bikesocial.

Terwijl we achter de schermen ondertussen al enkele maanden geruchten horen over een nieuwe Scrambler, doken recent de eerste spy shots op. De Italiaanse pers spreekt reeds over de Scrambler 1100 Enduro, al is die naam nog niet bevestigd. Toch rekenen we erop dat de nieuwe Scrambler een stapje hoger zal staan dan de 800 en we kunnen zien dat hij capabeler zal zijn in het zand.

Luchtgekoelde v-twin?

Zo merken we een USD-vork op met een lange veerweg, spaakwielen (mogelijk zelfs een 21″ wiel vooraan) en als we de rest van de pers mogen geloven, wordt de nieuwe Scrambler aangedreven door een luchtgekoelde 1.078cc v-twin. Tel er nog een steviger subframe en eventueel een set alu-viskoffers bij en je hebt een lichte allroad die zich mooi tussen de 800 Scrambler en de Multistrada 1200 Enduro nestelt. Rest enkel nog de vraag of het prijskaartje even betaalbaar zal blijven als dat van de andere Scramblers, of eerder neigt naar dat van de Multi Enduro…

To be continued op de EICMA!