Dubbele sleutelbeenbreuk voor Dani Pedrosa

Weer tegenslag voor Dani Pedrosa. Een paar dagen geleden werd bij de Spanjaard een dubbele sleutelbeenbreuk vastgesteld. Een stressfractuur zo blijkt, die niet op 1-2-3 zal herstellen.

Pedrosa, die begin februari in Sepang eindelijk aan de slag zou gaan als testrijder bij KTM, ziet zijn plannen nu in rook opgaan. Een paar dagen geleden werd een dubbele sleutelbeenbreuk vastgesteld in zijn rechterschouder. Het gaat om een stressfractuur die niet zomaar met een eenvoudige operatie te herstellen valt.

De drievoudige wereldkampioen en MotoGP-legende zal een uitgebreide behandeling moeten ondergaan met onder andere een bottransplantatie en stamcelchirurgie. Een langdurig proces dat een lange revalidatie met zich mee brengt.

“Ik heb onverwachts een dubbele breuk in mijn rechter sleutelbeen opgelopen tijdens een kleine inspanning”, aldus Dani Pedrosa. “In de loop der jaren heb ik mijn sleutelbeen verschillende keren gebroken. Het is een zwakke plek. Het middelste deel van het sleutelbeen had niet meer voldoende bloeddoorstroming waardoor er osteoporose ontstaan is. Na verschillende gesprekken met de artsen en diverse testen was er een duidelijke aanbeveling voor deze uitgebreide behandeling met stamcellen om de breuk op een duurzame manier te herstellen en het bot volledig te laten genezen.”

Door de behandeling en de revalidatie achteraf zal Pedrosa de komende maanden niet meer in actie komen als testrijder bij KTM.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.