QuickTest: Kawasaki Z900 ‘Barracuda’

Tuning is not a crime.

Aan de beginjaren 2000 kon je motorrijder gemakkelijk in 2 hokjes stoppen. Je had mensen die rondreden met een gepimpte streetfighter en je had mensen met smaak. Praat het gerust goed voor jezelf, maar anno 2019 mogen we zeggen dat een gesloopte superbike met een recht stuurtje het equivalent is van een Seat Ibiza/Honda CRX Del Sol met spoiler, sportuitlaat en gekleurde velgen. Hoewel er nooit een ‘The Fast and The Furious’ franchise is opgestart over motoren, mogen we blij zijn dat deze subcultuur van streetfighters uiteindelijk versmolt met de laatste generatie sportieve nakedbikes. Waaronder ook Kawasaki’s Z900 die nu ook beschikbaar is met een Barracuda pakket. Want tuning is not a crime enzo.

Tekst: Arno Jaspers
Foto’s: Jonas Roosens

Ieder tijdperk heeft wel haar eigen mode die achteraf dan weer als ‘fout’ bestempeld kan worden, en dat is zeker in motorrijderskringen niet meer dan normaal. Een motor (en dan zeker zoiets als de Z900) blijft in de eerste plaats een lekker egoïstisch speelgoedje waarmee je je individu ook in de kijker zet. Daar is helemaal niks mis mee, maar als iedereen dan met dezelfde motor gaat rijden, is het eigenzinnige er meteen weer van af. Reden genoeg voor Kawasaki om een samenwerking met Barracuda aan te gaan.

Barracuda pakket

Het is niet de eerste keer dat Barracuda exclusief voor Kawasaki een pakket samenstelt. Een aantal jaar geleden zagen we reeds de Z800 Barracuda en wat we ons daarvan herinneren is dat je veel spullen kreeg voor een erg schappelijke prijs.

Dat is dit keer niet anders, want voor de meerprijs van amper 699 euro krijg je de onderdelen uit onderstaand lijstje:

 • Mini X-LED knipperlichten
 • Spiegels ‘Skin Z’
 • Rem- en koppelingshendelset
 • Valblokken
 • Handvatten
 • Stuureinden
 • Paddockbobbins
 • Korte nummerplaathouder

Dat zijn dus een hoop spullen om je motor wat op te leuken en voor 30% korting op de bruto prijs kan je niet sukkelen. Beter nog: de montage van de stukken is in de prijs verrekend.

Performance pakket

Nu hoor ik je al denken: “Maar hoe zit het dan met dat windschermpje en die Akra?” Welnu, ook dat zijn opties, maar deze maken deel uit van Kawasaki’s ‘Performance Pakket. Wie vaste klant is bij Team Green, weet inmiddels al langer dat de importeur per model soms goede kortingen geeft op optiepakketten, zo ook voor het Z900 Performance pakket.

Voor de tijdelijke prijs van 499 euro (wederom montage inclusief) krijg je:

 • -Smoke windscherm
 • -Tankpad
 • -Seat cover
 • -Akrapoviç uitlaat

Lang verhaal kort: voor net geen 11k heb je een dikke hooliganbike die voorzien is van de Akra en korte nummerplaathouder die standaard thuishoren op zo’n naked. En daarbovenop krijg je nog een hoop detailaccessoires die het plaatje toch weer een stuk completer maken. Not bad!

Je zou er van verschieten hoeveel verschil zo’n windschermpje kan maken op vlak van bescherming en aerodynamica.

Als Kawasaki dan nog eens zo vriendelijk is om het ding een weekje aan onze redactie af te zetten zodat we deze extra’s van dichtbij kunnen inspecteren, dan kan je al raden wat er van komt…

Yep: speeltijd in de haven van Antwerpen, al gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat de twee optiepakketten geen verandering teweeg brengen voor de rij-ervaring. De initiële MaxxTest blijft actueel, net zoals de test van de A2-variant en voor wie de Z900 ook wel eens vergeleken wil zien met zijn concurrenten is er nog een videotest.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.