Yoshimura 1135R Katana tribute

Soms kom je in de krochten van het internet fantastische motorfietsen tegen. Neem bijvoorbeeld dit eerbetoon van Yoshimura aan de 1135R Katana.

Iedereen kent de Suzuki Katana wel als de eighties cultmotor die weinig geliefd was toen hij uitkwam. Toen de motor in 2001 eindelijk van het toneel verdween (na een paar ultieme productiejaren enkel voor de Japanse markt), kocht tuner Yoshimura de 5 laatste Kat’s op om ze om te bouwen tot een uiterst exclusieve 1135R. Die motor was 40 kilo lichter en een 50-tal paardjes sterker dan het productiemodel. Hogere compressie, speciaal gefabriceerde Mikuni carburators, aluminium tank, carbon ditjes en magnesium datjes: kortom, sex op wielen.

Een dertigtal jaar na de oorspronkelijke Katana kwam Suzuki op de proppen met een opvolger en zoals het gezegde gaat: de geschiedenis herhaalt zichzelf. Of toch voor een stukje. De Katana is immers een verkoopflop en hoewel hij nog steeds in productie is, kwam Yoshimura dit keer standaard met enkele accessoires om de motor op te leuken. De retro banaan-uitlaat kan je zo bij Yoshi bestellen, voor de andere extra’s gokken we dat je aangewezen bent op Japanse webshops, ├áls ze al verkrijgbaar zijn…