WTF: Kawasaki Z1000 driewieler

Iedereen kent de Piaggio MP3 en Yamaha Tricity driewielers, maar tot op heden kwam er geen enkele fabrikant op de proppen met een driewieler die aardig wat vermogen uitbraakt. Nu is het zover, al gaat de eer naar de Amerikaanse firma Tremoto.

Schermafbeelding 2016-03-30 om 18.57.59

Bekijk hieronder het videootje, waarbij de driewielige 2003 Z1000 op de befaamde Mullholland Highway wordt losgelaten, en je ziet het tuig niet alleen in actie, maar je hoort ook de commentaar van de rijder: “Hij voelt zeker zwaarder aan. Je moet meer werken om hem in te sturen. Er naast hangen helpt, een beetje zoals op een racequad. Je hebt er wel het vertrouwen op om dat te doen omdat je meer grip hebt vooraan. Vergis je echter niet, je kan er mee vallen. Net zoals een gewone motor kan je er een highsider mee hebben. Soms denk je dat je met een spinnend achterwiel weg kan geraken, maar als je niet oplet gooit hij je er alsnog af.”

Tremoto.com ontwikkelt ook driewielkits voor de Daytona 675, Yamaha Super Ténéré en Ducati Hypermotard. Onze vraag: Hoe wheeliet zoiets?