Wat als…Suzuki opnieuw een Supermoto zou uitbrengen?

Driewerf hoera voor Suzuki omdat ze eindelijk een opvolger voor de GSX-R1000 hebben uitgebracht na enkele stillere jaren. Maar wordt het eens geen tijd voor een opvolger van de DR-Z400?

Het is geen geheim dat Suzuki de crisis van 2008 niet zo goed verteerd heeft. Het merk plooide terug op enkele evergreen modellen en met de uitzondering van de V-Strom 1000 in 2013 zien we dit jaar pas echt weer een golf van vernieuwing. Toch mankeert er voor sportief ingestelde rijders nog één modelletje in het gamma.


Want wie verzot is op supermoto’s, weet dat de DR-Z400 een geheimtip is voor rijders met een beperkt budget. Maar de tijd staat niet stil en ook deze mono verdient een update. Bovenstaande computerrender is alvast een goede start. De 398cc eencilinder heeft uiteraard een upgrade nodig naar 450cc om mee te kunnen met de concurrentie en daarom photoshopte de Duitse dealer DSR-Suzuki een supermoto op basis van de huidige MXGP racer, de RM-Z450WS. We zien de gebruikelijke 17-duims wielen i.p.v. de grote zandhappers en met nog een stevige set remankers erop is het plaatje compleet.

Suzuki, waar wacht je nog op?