Wat als…Honda een nieuwe CB1000R bouwde?

Honda’s nieuwe Fireblade is één van de langstverwachte nieuwkomers voor 2020. De coronacrisis, een over the top prijskaartje en een eerste terugroepactie i.v.m. enkele slechte drijfstangen zorgt ervoor dat deze motor zijn start miste, maar wat als Honda nu eens een stap verder gaat?

Kar Lee, de huistekenaar van het ter ziele gegane Performance Bikes Magazine, kon het niet laten om nog eens een nakedbike te tekenen op basis van de nieuwe ‘Blade. In het verleden was de CB1000R immers een pure supernaked en pas 2 jaar geleden kwam er een update met een neo-retro smaakje. Nu Honda alle ontwikkelingswerk voor een nieuwe CBR1000R en -RR gedaan heeft, lijkt een nakedbike op deze basis een gemakkelijke manier om de kosten te spreiden over een platform.

Echt realistisch lijkt het ons niet, met name omdat Honda met de nieuwe Fireblade puur focuste op circuitgebruik. Deze breuk met het verleden (toen de ‘Blade ook steeds als sportieve straatmotor werd gezien) zou dus een pak aanpassingen met zich meebrengen om het concept te vertalen naar de openbare weg. Misschien verwachten we ons dus nog eerder aan een update voor de huidige CB1000R die nog iets meer retro-elementen met zich meebrengt. Dromen mag…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd