Vyrus 986: Moto2 voor de straat

Italiaanse motorfabrikant Vyrus heeft aangekondigd dat de 986 M2 eindelijk in productie gaat. Deze motor is essentieel een Moto2 machine met lichten en een nummerplaat.

Anno 2011 kwam Vyrus voor het eerst op de proppen met de 986 voor competitiegebruik. Het merk wilde een goedkoop Moto2-pakket aanbieden, al kwam dit niet echt van de grond. Hoewel Vyrus kon pronken met een gewicht van 135kg en de prachtige naafbesturing van de 986, beseften de raceteams maar al te goed dat ze op de foute motor geen kans maakten om een titel te winnen. De beperkte ervaring van Vyrus in de racerij, deed de Italianen de das om.

Maar dat wilt niet zeggen dat de rest van de wereld niet mag meegenieten van het prachtige stukje Italiaans design. Het merk ontwierp een koplamp, achterlicht en nummerplaathouder, et voilà: de 986 M2 voor straatgebruik Рinclusief Moto2 geprepareerde motor uit een Honda CBR 600 RR.

OK, voor 38.000 euro is het misschien geen koopje, al krijg je er wel een hyperexclusieve exoot voor in ruil. Slacht dat spaarvarken dus maar.