Viñales grootste ballen op Phillip Island

De Suzuki-rijder Maverick Viñales sloot de MotoGP test driedaagse op het illustere Phillip Island als snelste af. De Australische baan staat er om bekend dat de rijder – en meer bepaald de grootte van diens ballen – hier het verschil maken.

Maverick Viñales: Jonge Spanjaard met 'grande cojones'.
Maverick Viñales: Jonge Spanjaard met ‘grande cojones’.

Viñales flikkerde er de ochtend van de laatste dag nog af met een koude band, maar liet dat – zoals het een echte bikkel betaamt – niet aan zijn hart komen. Hij stelde zijn tijd weliswaar niet scherper op de laatste dag, maar de oorzaak hiervoor ligt bij het feit dat er getest werd met andere configuraties van het nieuwe rijwielgedeelte. Viñales is zowel tevreden met zijn allersnelste tijd als met de regelmatigheid die hij wist te bereiken, iets dat uiteraard doorslaggevend is wil je ook races winnen. Tijdens de volgende test op Qatar zal Suzuki vooral werken aan de elektronica, want daar is de ervaring van het team nog beperkt. Testrijder Tsuda testte op Phillip Island reeds met de nieuwste versie van de seamless versnellingsbak, of die ook beschikbaar zal zijn voor Viñales en Espargaro hangt van de analyse van de ingenieurs af.

Jorge vond het na 145 ronden en een valpartij welletjes geweest.
Jorge vond het na 145 ronden en een valpartij welletjes geweest.

Niet alleen Viñales, maar ook Jorge Lorenzo crashte tijdens de laatste dag op een koude baan. De wereldkampioen besloot daarna dat het na 145 afgelegde testrondjes welletjes was geweest. Overall stond Lorenzo vierde op de tabellen, na Viñales, Márquez en een opgewekte Cal Crutchlow die er nochtans net als zoveel anderen vrijdagochtend ook naast was gaan liggen in bocht vier. De Brit is vooral blij met hoe zijn LCR Honda werkt met de nieuwe elektronica en Michelin banden, want een nieuw blok krijgt hij pas in Qatar tijdens de laatste voorjaarstests die doorgaan van 2 tot 4 maart. Rossi eindigde de test als zesde overall.

Carl Crutchlow is blij en laat dat ook merken in stijl.
Carl Crutchlow is blij en laat dat ook merken in stijl.