Valentino Rossi’s VR46 ‘MYA’

Nu de MotoGP-tests bezig zijn, mag Valentino Rossi allerlei leuk speelgoed testen voor seizoen 2018. Maar ook naast het circuit heeft ‘The Goat’ leuke speeltjes. Bijvoorbeeld deze ‘MYA’ flattracker op basis van een Yamaha XJR 1300.

Geloof het of niet, maar het idee om een tracker te bouwen op basis van een XJR 1300 is niet nieuw. Sterker nog: onze creative guy heeft er zelf eentje in de garage staan van uit zijn periode bij MotorRijder magazine. Maar eerlijk is eerlijk: de boys van VR46 gingen wel een stapje verder om de XJR 1300 te pimpen voor de gravelpiste.

Eenvoudig is het alleszins niet, want de XJR 1300 is een dikke, logge bak en dus verdwenen er redelijk wat onderdelen in het vuilnis. De zadel-tank-koplamp combinatie werd vervangen, de motor kreeg 19″ wielen en een übervette Akra-demper, en hier en daar zien we onderdelen van andere Yamaha’s. Je kan vast en zeker raden vanwaar de koplampen gestolen werden…*

Geniet zeker van de foto’s, al had je enkele dagen geleden al een filmpje kunnen zien op de instagram van onze CEO – Shameless self promotion!

                   

 

 

 

De koplampjes komen van de Yamaha YZF-R1*

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.