Vale wil door tot 2020

Valentino Rossi denkt nog lang niet aan stoppen. Recent tekende hij bij Yamaha bij tot 2018, al zegt hij nu dat hij nog 2 jaar langer wilt rijden.

Rossi is er momenteel 37, maar kan nog steeds mee met de besten in de MotoGP. Zij crewchief Silvano Galbusera liet onlangs in een interview weten dat de Italiaan ondanks zijn relatief hoge leeftijd, nog niet aan stoppen denkt. Het zal uiteraard allemaal afhangen van Rossi’s prestaties, al kijkt Valentino de toekomst zelf heel positief tegemoet. Of dat leiden we toch af uit een antwoord dat hij onlangs gaf in een interview aan gpone.com:

“Als het goed gaat, waarom ook niet?”

“Ik ben het helemaal met hem (Galbusera) eens. Ik word nu al ‘gek’ als ik eraan denk dat ik aan het einde van 2018 moet stoppen. Ik hou wel van dit soort lange termijn planningen; we zitten nu in 2016, daarna komen 2017 en 2018. In 2018 zal ik serieus na gaan denken wat daarna te gaan doen. Veel zal er echter wel afhangen van de resultaten. Het is best wel een beetje een vreemde gedachte om rond je veertigste leeftijd nog steeds te blijven racen, maar als het goed gaat waarom ook niet, ik zit nu eenmaal in dat schuitje.”