Suzuki registreert naam “Katana” opnieuw

Suzuki heeft ‘Katana’ in de V.S. opnieuw laten registreren als merknaam. Het is nog niet zeker of dit effectief dient om een nieuw model te lanceren.

Wie Suzuki Katana zegt, denkt onvermijdelijk terug aan de gloriedagen van het Japanse merk. Voor de financiële crisis hoorde Suzuki immers bij de grootste merken met dank aan verkooptoppers zoals de eerste generaties GSX-R en ook wel de voorloper daarvan, de Katana. Deze tweewieler viel op dankzij een erg vooruitstrevend design en is vandaag de dag een absolute cultmotor.

Na de introductie van de GSX-R werd de naam Katana hoofdzakelijk in de V.S. gebruikt voor enkele toersporters van het merk uit Hamamatsu, waarna hij halverwege de nillies de koelkast in ging.

Nu, dik tien jaar later, hebben Suzuki’s advocaten in de States echter het papierwerk in orde gebracht om de naam Katana nieuw leven in te blazen. De heropleving van de Katana loopt al een tijdje parallel met de opkomst van de retro- en caferacer scène, en voor de Westerse markt zou het een uitstekend idee zijn om tussen de wirwar van GSX modellen opnieuw een motor met op z’n minst een iets gewaagder design in de markt te zetten.

Of het zover komt is voorlopig nog afwachten, de kans bestaat tenslotte dat Suzuki dit doet opdat niemand anders met de naamsregistratie gaat lopen…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.