Suzuki 2017 Teamvoorstelling

Suzuki-Ecstar heeft zonet het nieuwe MotoGP-team voor 2017 voorgesteld.

Nadat Suzuki in 2015 een grootste rentree maakte in de MotoGP is het team snel opgeklommen tot de top. In 2016 zagen we verschillende podiums en een race-overwinning in Silverstone, waaruit blijkt dat de Japanse fabriek opnieuw klaar is om zich te meten met de ultieme topmerken. In 2017 verwelkomen de jongens uit Hamamatsu Andrea Iannone die vorig jaar de Oostenrijkse GP op zijn naam schreef, en Alex Rins die nipt de titelstrijd in de Moto2 verloor.

Het nieuwe Suzuki Ecstar team werd vlak voor de eerste officiële test in Sepang voorgesteld en team manager Davide Brivio voerde het woord, waarna de rijders zelf hun zegje mochten doen. Vooral Alex Rins stond in de belangstelling omdat hij nog moest recupereren van een zware crash in Valencia.

Rins: “Ik voel me goed, heb geen pijn en ben helemaal klaar voor de start van dit nieuwe project. De overstap is niet gemakkelijke, want ondanks het gevoel van zoveel power is het moeilijk om echt snel te rijden. Er moet hard gewerkt worden, maar het belangrijkste is dat ik enthousiast ben om te starten. De pitbox binnenlopen, voelt als thuiskomen. Ik ben heel blij om bij dit team te zijn. Dit jaar wil ik zoveel mogelijk ervaring op doen en zo snel mogelijk rappe tijden neerzetten.”

Iannone: “Deze winter heb ik me ontspannen en hard getraind. De eerste indruk in Valencia was dan ook een goeie. Ik kan me goed vinden op de motor en vooral het chassis past perfect bij mijn rijstijl. Bovendien heerst er een erg goede sfeer binnen het team, wat ook belangrijk is voor een rijder. Het wordt geen makkelijk jaar in de MotoGP, dat is het nooit, maar we gaan er hard tegenaan gaan.”

Davide Brivio, Team Manager: “We zijn erg tevreden met de nieuwe rijders en er komt een interessant seizoen aan. Andrea Iannone heeft de ervaring, won reeds in de MotoGP en hoort bij de top. Wij moeten hem enkel van het juiste materiaal voorzien en daarvan weten we dat we het in huis hebben. Alex Rins is enorm getalenteerd en we geloven dat we zijn talent tot uiting kunnen brengen. Er is veel druk omdat Suzuki een fantastische GP-geschiedenis heeft, en dat is de beste motivatie voor ons allen om Suzuki opnieuw naar het hoogste schavotje te brengen.”