Supermoto der Naties in Mettet in 2022

Promotor XIEM en FIM zijn verheugd om te kunnen mededelen dat de 2022 Supermoto der Naties, voor de eerste keer gehouden zullen worden op het in de Supermoto wereld beroemde circuit Jules Tacheny in Mettet, België. De Nations zullen georganiseerd gaan worden in het weekend van 30 en 31 juli 2022.

De Supermoto der Naties kampioenschap zal verreden worden op het permanente circuit van Mettet. Het circuit heeft een lengte van 1.428 meter met snelle rechte stukken en bochten en technische en spectaculaire off-road gedeeltes (66% asfalt en 34% off-road).

Danilo Boccadolce,  XIEM CEO: “Ik ben zeer gelukkig dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Mettet voor de Supermoto der Naties in 2022. Het circuit Jules Tacheny is een beroemde naam in de Supermoto wereld en ver daarbuiten. Ik ben er zeker van dat het een geweldig evenement gaat worden”.

Freddy Tacheny Circuit, voorzitter van het circuit Jules Tacheny: “Onze club is zeer trots en blij dat we de Supermoto der Naties in België mogen verwelkomen op ons circuit. Supermoto heeft een speciale plaats in ons hart en ik ben ervan overtuigd dat we samen met het team van Danilo Boccadolce, en de top rijders van over de gehele wereld, een geweldig evenement en grandiose show kunnen presenteren aan het Belgische en buitenlandse publiek. Wij kunnen niet wachten tot het weekend van 30 en 31 juli om geweldige momenten te beleven op het Circuit Jules Tacheny.”  

De Supermoto neemt een bijzondere plaats in op het Circuit Jules Tacheny, in de eerste plaats vanwege de Elf Moto Superbiker die er al bijna 35 jaar jaarlijks wordt georganiseerd. Dit Supermoto-evenement is wereldberoemd en brengt jaarlijks bijna 400 rijders samen. Vervolgens organiseert het Circuit Jules Tacheny Supermoto-trackdays op een permanent circuit dat volledig gewijd is aan de discipline, iets unieks in België.