Spyshots: nieuwe Ducati Diavel

Spyshots, altijd leuk als die opduiken. Deze keer is het er eentje van een nieuwe Ducati Diavel. Het lijkt er dus op dat er na de update van 2015, nu weer een aangepaste versie komt.

De Ducati Diavel was op zijn zachts gezegd opmerkelijk bij de lancering in 2011. Het was (en is) een motor die moeilijk in een vakje te stoppen valt, met elementen van zowel een cruiser, muscle bike als een dragracer. Maar tegelijkertijd was de Diavel, met het Testastretta-motorblok en de sportieve geometrie ook nog eens lichter, sneller en beter sturend dan die concurrenten.

Na een update in 2015 met een paar kleine aanpassingen, lijkt er nu een grotere revamp aan te komen. De spy pics die we ontdekten bij de jongens van BikeSocial tonen alvast een motor in een nog zeer ruwe staat van ontwikkeling.

Deze nieuwe versie lijkt ook meer dan enkel de styling te delen met de in 2016 gelanceerde XDiavel. Zo zijn het blok, de uitlaat en het frame behoorlijk herkenbaar van op de XDiavel. Over het blok deden al heel wat geruchten de ronde onder de Ducatisti. Zo passeerden het blok van de 1299 Panigale Superquadro en de Panigale V4 1103 viercylinder al de revue in de geruchtenmolen. Op de spypics valt nu toch het 1262 Testastretta DVT motorblok te onderscheiden zoals ook in de XDiavel en de Multistrada 1260.

De plaatsing van de uitlaat heeft ook veel weg van de XDiavel, wat ook doet vermoeden dat het frame gelijkaardig zal zijn. Dat laatste zit strategisch verstopt onder de wrapping.

De vering – Öhlins uiteraard – lijkt ook een update gekregen te hebben. Achteraan lijkt de achterbrug ook nieuw, en anders dan op zowel de bestaande Diavel als de XDiavel.

De zithouding is nog wel puur Diavel, met voetsteunen naar wat meer naar achter geplaatst en een hogere zithouding. Dat alles zorgt voor een toch lekker sportieve houding.

Rest nu enkel nog de vraag hoe lang we nog moeten wachten op het afgewerkte product. Gezien de prille staat van ontwikkeling van dit prototype lijken de beurzen in het najaar nog wat ambitieus. Een prototype in vergevorderd stadium zou dan weer wel een leuke eye-catcher kunnen worden.

Via: BikeSocial

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.