Spypics: compleet nieuwe Honda Fireblade voor 2020!

Honda heeft een compleet nieuwe CBR1000RR in de pijplijn zitten voor 2020 en dit zijn de eerste foto’s en een filmpje!

Het is een slechtbewaard geheim in de WSBK paddock dat Honda werkt aan een nieuwe ‘Blade. Het gerucht ging al enkele jaren de ronde dat Big Red weer zou uitpakken met een V4-format, maar sinds de overstap van Bautista naar Honda, lijken de pijlen gericht op een gloednieuwe CBR1000RR. Op deze spypics zien we dan ook voor het eerst in meer dan 10 jaar een nieuw motorblok en een aangepast rijwielgedeelte.

Nieuw motorblok, eindelijk!

Hét interessante punt op deze spypics is het vernieuwde blok met een ongezien type carters, een aangepast versnellingsmechanisme en ga zo maar door. Sinds 2008 bleef Honda verderbouwen op het ouwe getrouwe blok en daar komt nu blijkbaar verandering in, we durven zelfs hopen op meer dan 200 pk.

Verder zien we een aluminium balkenframe dat wél punten overneemt van het 2019-model, maar dan met compleet nieuwe kuipen waarop we de actieve aerodynamische winglets bemerken. Ook de achterbrug is compleet anders en doet denken aan de WSBK-motor, net zoals de peperdure Brembo GP remklauwen. Deze juweeltjes kosten te veel voor een productiemotor, wat doet vermoeden dat deze betrapte fiets echt een raceprototype is.

De vering werd uitbesteed aan Showa met een SFF-BP voorvork en vermoedelijk ook een volledig instelbare Showa monoshock achteraan.

Zoals je in bovenstaand filmpje kan horen, gaat het dus zeker niet om een V4, maar wel om een nieuwe viercilinder. Hiermee is Honda’s stilte vanop de Tokyo Motor Show (met uitzondering van een aangepaste GoldWing) alvast enigszins goedgemaakt. Afwachten tot de EICMA dus!

Bron: Asphalt&Rubber

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.