Spy shots: KTM 790 SMC

Andere merken doen er alles aan om hun nieuwste prototypes ver van de pers te houden. Maar niet bij KTM. Zo lieten de Oostenrijkers afgelopen week een prototype van een nieuwe KTM 790 SMC op foto vastleggen in de buurt van Salzburg.

Een Supermoto-versie in de 790-lijn, dat ontbrak nog. Bij KTM hadden ze dat ook in de mot en de ontwerpers zijn de mosterd duidelijk niet ver gaan halen. Zowat alle onderdelen op dit prototype herkennen we wel van een ander KTM-model.

De motor is duidelijk de LC8c-twin, die ook in de 790 Duke en 790 Adventure zit. Ook het frame is hetzelfde als de 790 Adventure en Duke. Verder lijken de ophanging en remmen van de 790 Adventure R te komen: vooraan 48 mm WP USD-vorken, met radiale remklauwen, achteraan een WP-PDS monoshock. De wielen met straatrubber komen van de 790 Duke, maar het stuur lijkt dan weer van de 790 Adventure te komen.

Ook voor het kuipwerk werd er in de bestaande stock gedoken. De zijpanelen en de tailsectie komen van de 790 Adventure, net zoals de uitlaat, terwijl de koplampunit zo van de 790 Duke geplukt werd. Het voorspatbord is dan weer van de huidige 690 SMC R.

De tank lijkt nog een work-in-progress. Die is nog volledig verpakt in ductape en lijkt maar provisoir gemonteerd. Ook het zadel is duidelijk een KTM-zadel maar past niet helemaal mooi aan en is duidelijk hoger gemonteerd om die typische rijpositie van een supermoto te simuleren.

Verwacht wordt dat KTM deze 790 SMC op de beurzen in het najaar zal presenteren

This image has an empty alt attribute; its file name is f4fbc9b462502642e9d2513573d3bdd0.jpg
Write caption…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.